mandag 25. juni 2012

Sheperds pai

Her er et middagstips som er enkelt og som smaker godt- selv for den kresne barnemunn.
Sheperds pai.
Du trenger: kjøttdeig, poteter, matfløte, hvitløk, gulrøtter, løk, maisenna, buljong, tomatpure, parmesanost.


Skjær gulrøtter og løk i terninger. Bland i hvitløk. Fres i olivenolje til det er blankt. Stek kjøttdeig sammen med grønnsakene til alt er brunt. Hell i buljongblanding og tomatpure. Småkok i 5 min. Hell i maisennablanding (1 del maisenna og 2 deler vann) til det tykner.


Kok poteter uten salt. Hell ut vann og tilsett oppvarmet matfløte og margarin. Mos med stavmikser til det er helt glatt.


Legg kjøttblandingen i en ildfast form. Dekk med potetmosen. Strø over osten. Stek på 200/225 grader, midt i ovnen, 30 min.


Server gjerne med hvitløksbaguetter og en god salat.
Bon appetit!

Til 4 personer brukte jeg dette:
500 gr karbonadedeig
1 kg poteter
2 gulrøtter
1 stor løk
2 ss tomatpure
2 dl matfløt
2 fedd hvitløk
2 dl buljongblanding(buljong og vann)
5 ss parmesanost
2 ss margarin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar