lørdag 26. mars 2011

slutt på snop :)

Ikke mer lørdagsgodt nå - jeg er jo 33 år :)

Venninnen min, Yvonne (http://mammaogmia.blogg.no) har fått meg med på dette:

Fra og med mandag skal vi altså slutte med all "dritt" som kroppen ikke er noe glad i. Det er kanskje på tide å få bort gravidmagen når barnet snart er ett år? :)
Dette blir tøft, men jo fler vi er, jo enklere blir det. Så om DU vil slenge deg på, så si ifra!!!

Det er en dårlig uvane at man må ha kake, potetgull, sjokolade eller smågodt for å kose seg. Mat blir som oftest assosiert med kos, men man kan vel like gjerne kose seg ved å gjøre noe koselig? Å unne seg litt kos på andre måter gir mye mer energi; en ny topp, en frisørtime, massasjetime, en fin film, en lang gåtur i nydelig vårvær, en god bok, et nytt blad, en treningstime osv. Det har jeg iallefall tenkt å prøve.

Utfordringen er å klare dette i 50 dager. Da er vi "ferdig" til 16.mai. Det høres vel ikke så ille ut? For de som tror sukkerbehovet blir for stort får man kjøpt kromtabletter på helsekosten, disse hjelper mot søthungeret. Jeg vurderer å kjøpe det.
Ei kollega av meg har ikke spist noe med sukker siden november. Hun hadde en veldig god forklaring på hvordan det fungerer, og det stemte akkurat med sånn jeg har det:

I begynnelsen er det grusomt. Man har nesten abstinenser, og man ligger våken på kvelden fordi man har så lyst på noe søtt. Etter noen uker gir det seg, og da går det helt fint. Da har man plutselig ikke lyst på søte ting, men sunne ting. MEN, hvis man så mye som smaker èn sjokoladebit så er man rett ute på sukkerkjøret igjen. Det er det samme som om man er alkoholiker eller narkoman. Man er rett og slett avhengig. En alkoholiker kan ikke ta seg et glass vin i ny og ned, da er veien kort tilbake til daglig misbruk. Akkurat sånn er det for oss som er sukkeravhengig, det må være alt eller ingenting. Jeg regner med at mange kjenner seg igjen?

Det som kan bli den største utfordringen er når man skal bevege seg utenfor husets fire (trygge) vegger. For da står fristelsenen i kø. Dessert etter søndagsmiddagene hos mamma og pappa, kaker til kaffen, sjokolade på skituren, påskemarsipan i butikkene, påskegodt på hytta i påskeferien, kjeks på personalrommet osv. Da er det bare å kneppe sammen nebbet og være STERK! TENK, så godt det vil føles når man har klart dette.

Under ser du skjemat vi skal bruke. Vi krysser av hver dag vi har klart oss uten noe av det som står på skjemaet. Det blir motiverende etterhvert som det blir færre og færre dager igjen.

Blir du med, så sender jeg deg skjemaet :) Lykke til!!!


PS: når vi er ferdige har vi mest sannsynlig gått ned i vekt, og da syns jeg vi kan unne oss noe fint - uten dårlig samvittighet :)

1 kommentar:

  1. Jeg er med :)
    Går jo allerede på "nesten lavkarbo", så å kutte helt ut snopet (som allerede bare er i helga) burde være overkommerlig ;)

    SvarSlett